Биорезонансна терапия

Какво представлява Биорезонансната терапия?

Биорезонансната терапия е достатъчно ново направление в лечебната и профилактична медицина. Този метод на лечение оказва въздействие само на управляващата (информационна) сфера в човешкия организъм. При този вид лечение се прилагат най – новите знания на съвременната биофизика.

Тази терапия е открита от немския лекар Морел. Поради това в началото е била наричана Мора – терапия. Принципа на въздействие се основава на използването на собствените електромагнитни колебания на човешкия организъм. Тези колебания възникват във всеки един момент при всички жизнени или управляващи процеси в организма. Електрод и проводник отвеждат тези колебания към специална апаратура. В тази апаратура става модификация на тези колебания (сигнали), след което те отново се връщат към човека. Получава се така, че човек се лекува със своята собствена енергия. Чуждата енергия и чуждите вещества съответно не се променят.

Тази методика способства за унищожаването или за намаляването на обема на патологичната информация. При това става и активация на имунните сили на организма.

Необходимо е да се отбележи, че методът за биорезонансна терапия няма странични ефекти. Той е подходящ както за лечение на възрастни, така и за лечение на деца.

Прилагането на този метод може да става практически при всяко заболяване. Той обаче не е акупунктура, както много могат да си помислят. В тази терапия не се използват нито положителни, нито отрицателни импулси. Няма и пряко въздействие върху човешкото тяло на електрически ток.

Показания за прилагането на биорезонансна тирапия

-          Преди всичко, биорезонансната терапия може да се назначава при алергични заболявания, като бронхиална астма, алергични дерматити (екзема, невродермит), полинози или алергичен ринит

-          Този метод на лечение е доказан при заболявания на централната нервна система. Той помага при неврози, фобии, хиперкинези, енуреза, енцефалопатии, хипервъзбудимост при децата, нарушения на съня, вегетативни дистонии.

-          Достатъчно често тази терапия се използва при лечението на такива заболявания на периферната нервна система като главоболие, радикулити, мигрена, невралгии и неврити.

-          Заболявания на опорно – двигателния апарат – възпалителни и дегенеративни заболявания на ставите, така също и остеохондроза.

-          Тази терапия помага и при хора, страдащи от заболявания на бъбреците и отделителната система като цяло – хроничен пиелонефрит, цистит, уретрит, бъбречно – каменна болест.

-          Заболявания на храносмилателната система – дисбактериоза, колит, гастрит, гастродуоденит, също така язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника.

-          Показания за прилагането на биорезонансна терапия също така са заболявания на черния дроб и жлъчните пътища – хепатит, холецистит и панкреатит.

-          Доказана ефективност има при проблеми в половата сфера – аднексит, простатит, аденом на простатата.

-          Ендокринни заболявания – диабет тип II, нарушения в менструалния цикъл, климактерен синдром, заболявания на щитовидната жлеза.

Достойнствата на биорезонансната терапия са малкия брой противопоказания:

-          инсулти и преходни нарушения на мозъчното кръвообращение

-          остър инфаркт и нестабилна стенокардия

-          бременност

-          епилептични пристъпи

-          изразена психоемоционална нестабилност

-          алкохолно или друг вид опиянение.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg